Четвер, 2024-04-25, 6:24 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Цвітоський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Головна » 2016 » Травень » 18 » ЮВІЛЕЙ ПОЕТА З ЦВІТОХИ
10:58 AM
ЮВІЛЕЙ ПОЕТА З ЦВІТОХИ

  

Прекрасне наше Поділля, чарівне і затишне, розкішне і співоче
Та найбільша краса для нас на Славутчині, найпривабливішим для нас є отчий рай - Цвітоха. На думку спали слова:
Нема безіменних вітчизн,
А є Україна,
Поділля,
Цвітоха.
Ці хвилюючі , правдиві слова належать нашому земляку, людині журналістської долі Івану Рибицькому. І саме з нагоди його 80- річчя у стінах Цвітоського навчально - виховного об’єднання усі присутні доторкнулися до струн його поетичної кобзи, злилися з ним духом і любов’ю до вітчизни нашої, до наймилішої серцю землі – села Цвітоха.
Крок за кроком ведучі свята Дарина Ліщук та Крістіна Урбан вели усіх присутніх стежинами долі письменника.
«Хвилини і хвилі», «Вишнева задума», «Свідок весни», « Озброєне серце», « Луни далекі і близькі»... Ось неповний перелік збірок нашого славного земляка, людини, яка стала окрасою нашого села. Його поезія - це легкокрила пісня, що лине з душі. Про що б він не писав, завжди з радістю оглядався в минуле, малював картини мальовничого Поділля.Дивлячись на виставку творів І.Рибицького, вслухаючись у поетове слово, знайомлячись з презентацію «Славутської землі поет чудовий», учні пройнялися гордістю за свого земляка, відчули єдність думок, бо ж і для них Цвітоха - колиска дитинства.
Приємно було слухати пісні про Івана Рибицького з вуст Ангеліни Сімонян, Ольги Демчук, Дениса Федорчука, Ольги Боровської та Карини Стрілець. А як гарно, з інтонацією декламували вірші поета п’ятикласники Олександр Каганюк, Ангеліна Черняк, Дарина Шурхно, дев’ятикласниця Яна Березовська, учениця 6 класу Марина Карандашова, семикласниця Іванна Шевчук.
Слово - голові Цвітоської сільської рада Миколі Васильовичу Гизимчуку. Всі з радістю сприйняли звістку, що з нагоди 80 - річчя від дня народження поета - земляка запроваджено щорічну премію імені Івана Рибицького. Нею нагороджуватимуть учнів, які стали гордістю навчального закладу, які мають здобутки на обласному чи республіканському рівні. Голова сільради вручив посвідчення №1 лауреату премії - учениці 9 класу Дарині Ліщук. Вона здобула ІІІ місце на обласному етапі конкурсу з української мови імені Петра Яцика, друге та третє місця на обласних олімпіадах з математики та фізики.
М.Вінграновський назвав його оригінальним, М.Годованець - справжнім українцем, а ми вважаємо його гордістю Цвітохи, його славою.

 

 

 

Переглядів: 530 | Додав: Avramchyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz