П`ятниця, 2024-03-29, 2:33 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Цвітоський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Головна » 2015 » Грудень » 21 » Акція "16 днів проти насильства"
11:55 AM
Акція "16 днів проти насильства"

Відповідно до Плану заходів з проведення Національної кампанії "Стоп насильству!" та з метою ознайомлення та розширення знань учнів та вихованців з поняттям «насильство», системою державного захисту від насильства, сприянню формування вміння розпізнавати різні види насильства; запобіганню виникнення насильства в сім’ї, НВО, серед однолітків з 25.11 по 10.12.2015 року в НВО проводилась щорічна акція "16 днів проти насильства".
Під час проведення Акції зверталась увага на такі події:
25 листопада - Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок – присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;
01 грудня - Всесвітній день боротьби із СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється у всьому світі;
06 грудня - річниця з дня "Монреальської різанини", коли 14 жінок - студенток були вбиті злочинцем лише через те, що "вони були феміністками";
10 грудня - День прав людини. Уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини "на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків", підписавши Загальну декларацію прав людини.
В рамках акції в НВО пройшов цілий ряд заходів.
25 листопада по класах пройшли бесіди на тему "Захисти себе від насильства" і "Правила соціальної поведінки людей", виховні години «Зупини насильство у твоєму оточенні. Не будь байдужим!»
Поведено виставку малюнків «Світ без насильства», в якій взяли участь учні 4-6 класів.
В бібліотеці працює виставка літератури про права людини.
Практичним психологом Сімонян Т.В. поведено тренінг з учнями 6 класу «Здоров’ю – так, ні – залежності. Серед учнів 8 – 10 класів проведено анкетування «СНІД». Анкетування показало, що учні обізнані з проблемою ВІЛ/СНІДУ і способами захисту. Для учнів з девіантною поведінкою був проведений тренінг "Як перемогти насильника в собі"
Вихователі ДНЗ провели з батьками лекторій «Щаслива родина – щаслива дитина». Для вихованців проведено пізнавальне свято «День прав людини». До дітей старшої групи в гості приходили казкові герої. Малюки допомагали їм дізнатися про їх права. Діти дали знання героям казки «Вовк і семеро козенят» про те, що вони мають право на життя, розказали зайчику з казки «Лисиця та зайчик», що він має право на житло.
В рамках акції проведено акцію «Милосердя». Учні старших класів подарували малюкам ДНЗ свої іграшки. Класний керівник Костюк Т.Б. та учні 9 класу відвідали людину похилого віку, інваліда Ретман Любов Ульянівну. Діти допомогли бабусі по господарству та розділили її самотність розповідями про шкільне життя.
З нагоди проголошення Загальної декларації прав людини 10 грудня 2015 року в НВО було проведено Всеукраїнський урок «Права людини». Проведено години спілкування з гендерної рівності та попередження торгівлі людьми.
У ході акції «Лист батькам» пропонувалося написати лист тому з батьків, якому хотілося у чомусь зізнатися, за щось попросити вибачення, висловити подяку, чи просто поговорити. Дана акція мала на меті привернути увагу батьків до проблем в стосунках «батьки – діти».

Переглядів: 481 | Додав: Avramchyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz